skip to Main Content

Pavarësia e Kosovës është shpallur me datën 17 shkurt 2008, në orën 15:39 minuta

Flamuri dhe stema e Kosovës u dizajnua nga Muhamer Ibrahimi – Trimi

Të parët që nënshkruan deklaratën e pavarësisë së Kosovës, ishin: presidenti Fatmir Sejdiu, kryetari i kuvendit, Jakup Krasniqi, si dhe kryeministri i vendit, Hashim Thaçi.

Pergamena në të cilën u shkrua Deklarata e pavarësisë se Kosovës, është 200 vjeçare, dhe bashkë me lapsin me të cilin vënë nënshkrimet si dhe flamuri i vendosur në seancën e shpalljes së pavarësisë sot gjinden në zyrën e kryetarit të Kuvendit?

Deklarata e pavarësisë së Kosovës u shkrua me 16. Shkurt 2008 nga Shyqyri Nimani në ndërtesën e qeverisë dhe zgjati plot 16 orë dhe e kishte përfunduar ne ora 15:00 të datës 17. Shkurt 2008

Vendi i parë që ka njohur Kosovën si shtet pas shpalljes së pavarësisë ishte: Kosta Rika, pastaj SHBA, Franca, Afganistani, Shqipëria, Turqia, Britania e Madhe etj.

Pavarësia e Kosovës

Back To Top